11.september, 2001

11.september, 2001, det var en tirsdag.
Klokken 8:45am styrtet det første flyet inn i det nordlige tårnet av World Trade Center i New York City. Flyet styrtet inn i 80. etasje, bygningen hadde 110. Flyet drepte umiddelbart hundrevis av mennesker.
Under evakueringen av bygningen, 18 minutter etter det første flyet har krasjet i det nordlige tårnet, var det et annet fly som bråsnudde mot det sørlige tårnet av World Trade Center. Flyet treffer ca 60.etasje.
Kollisjonen forårsaket en gigantisk eksplosjon. De omkring-liggende bygningene ble hard rammet.

Angriperne var Islamistiske terrorister fra Saudi-Arabia og andre Arabiske nasjoner. Terroristene var en del av Osama bin Laden sin terroristorganisasjon: Al Qaeda.
Månedene og ukene før 11.september smuglet terroristene kniver og andre våpen inn til USA. Like etter flyene hadde lettet tok terroristene over kontrollen på flyene. De hadde på forhånd tatt amerikanske flyger timer. De hadde virkelig full kontroll.

Nå som de to flyene hadde styrtet inn i "The Twin Towers" og alle var opptatt med å få med seg hva som hadde skjedd, var det et tredje fly som fløy i sirkler over downtown Washington DC og styrtet inn i den vestlige siden av Pentagon. The Pentagon er hovedkvarteret til det amerikanske forsvarsdepartementet. Deler av bygningen raste sammen og det var mange som omkom. Lokal tid: 9:45am.
Det var et fjerde fly som også skulle styrte, dette flyet ble kapret 40 minutter etter flyet hadde lettet fra flyplassen Newark, New Jersey. Passasjerene i flyet hadde tatt lærdom av det som allerede hadde skjedd og siden flyet var forsinket tok de opp telefonen sin og ringte til de nærmeste for å legge igjen en avskjed. Flyet krasjet på et landlig felt, vest i Pennsylvania, 10:10am. Alle ombord omkom.

Den daværende presidenten, George Walker Bush, ble dratt rundt omkring i Amerika, på grunn av hans sikkerhet som president. Kl 7:00pm ble han tatt med tilbake til Det Hvite Hus. Kl 9:00pm ble han sendt på tv, der han sa: "Terroristene kan riste, ødelegge fundamentet i våres største bygninger, men de kan ikke ødelegge fundamentet for Amerika.

Hvor mange døde egentlig? 2996.

Tallene er helt sinnsyke, de har ikke engang tall på hvor mange som ble skadet, men som heldigvis ikke omkom. Det er over 6000 personer. Det var til og med en brannmann som døde av at en person hoppet fra øverste etasje av World Trade Center og traff han. 

På skolen snakket kontordamen via høytalleren om hva som skjedde, vi hadde ett-minutts stillhet og vi så på dokumentarrer og videoer fra selve dagen. I US History klassen min var det en jente som fortalte at mammaen hennes var politi og pappaen hennes var brannmann. Begge to var med på å hjelpe til 11.september, 2001. Det var veldig sterkt å se på videoene, for vi vet at de er helt usensurert, det er sånn virkeligheten faktisk var. Vi brukte hele matte-timen på å se på videoer og det er helt ubegripelig. At det finnes mennesker som er så ufattelige grusomme, det skjønner jeg ikke.

 

 

 

 

 

Én kommentar

Britt Amundsen

14.09.2015 kl.19:52

❤️

Skriv en ny kommentar

hits