Min andre dag i New York

Da er min andre og siste dag i NY over. Det har vært en superfin opplevelse, en opplevelse jeg vil ta med meg så lenge jeg lever og jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med på dette.

"Er du våken?" Står det på mobilen min når jeg sto opp kl. 06:30. Jeg ringte Mia og dagen startet bedre enn de fleste. Vi facetimet sammen og vekket Simen :p Da facetimet vi alle tre, SAMTIDIG som jeg gjorde meg klar for frokost. Det gikk faktisk veldig bra, helt til jeg glemte hvor jeg hadde lagt mobilen min, så det var et sekund der hvor jeg trodde jeg hadde mistet den! Men det hadde jeg ikke! Mobilen lå under veska mi inne i kofferten ;-)

Etter frokost gikk turen videre til NYC hvor vi var så heldige og skulle få se frihetsgudinnen! Eller "Statue of Liberty" som den heter her nede. Båten vi måtte ta var ved en brygge like ved Brooklyn Brigde og Manhattan Bridge som ligger like bak.

               

                                                                                             Brooklyn Bridge

 

Brooklyn Bridge                                                                    NYCDette er jentene jeg var sammen med så si hele tiden, de tre jentene til venstre er fra Thailand mens jenta til høyre er fra Korea. Men det mangler ei jente på bildet! Nate, heter hun, og henne skal bo i Florida like ved meg. Stacy er hennes "Local Coordinator", og jeg får se henne igjen allerede neste helg!

 

Utsikten på båten var helt fantastisk! Det var store fine bygninger absolutt over alt! Under Brooklyn Bridge så var det noen som arbeidet, guiden sa at de skulle ta bort noen plater som var rett under asfalten bilene kjører på. Jeg fikk tatt et bilde av dem, og de hadde helt sikkert på sikkerhetsutstyr og hele pakka, men å ha den jobben, altså og være så høyt oppe med bare en sele som holder deg fast, det tror jeg faktisk ikke jeg hadde ønsket for min verste fiende.

Kanskje du ser den gule flekken helt på kanten av platene? Vel, det er en som arbeider... Og det er LANGT ned, måtte zoome inn masse!

Som jeg nevnte i stad så hadde vi en helt fantastisk utsikt, og den vil jeg dele med dere. Det kommer også et bilde av Manhattan Bridge :-)

Dette er forresten noe som jeg vil anbefale til de som skal til NY, bestill billetter til Frihetsgudinnen! Dere kommer til å få en så fin opplevelse og på båten er det en guide som vil fortelle dere litt om historien til både Frihetsgudinnen, bygninger, broer osv.

 
 

Og nå kommer vi til selve Frihetsgudinnen, jeg var SUPERHELDIG og fikk tatt et bilde rett på forfra :-)

10 fakta om Frihetsgudinnen:

♥ Frihetsgudinnen ble bygd som en gave fra det franske folket til amerikanerne som et symbol på det gjensidige vennskapet deres.
♥ Konstruksjonen av Frihetsgudinnen startet i 1875 og ble ikke ferdig før i 1884. Arbeiderne jobbet så si hele døgnet, syv dager i uken i ni år for å få statuen ferdig. Hun ble sendt til New York i 350 biter og det tok hele fire måneder å bygge henne opp igjen.
♥ Frihetsgudinnen ble avduket 28.oktober 1886.
♥ Frihetsgudinnen er plassert på Liberty Island i munningen av Hudsonelven ved New Yorks havn.
♥ Hvis du tar med grunnlaget hun står på og lykta hun holder i høyre hånd er hun 305ft. høy!
♥ Liberty, det er det hun het, har veldig store føtter. De er 25ft. lange noe som tilsvarer en US størrelse på 879.
♥ Frihetsgudinnen ble åpnet for turister 11. september 2001.
♥ Det er 354 trappetrinn fra grunnlaget hun står på og til kronen.
♥ Kronen til Liberty har 7 punkter som stikker ut fra kronen. Hver og en av disse representerer de syv sjøene og de syv kontinentene.
♥ Den totale vekten til Frihetsgudinnen er 450,000 pounds!

 

Etter båtturen vår, var det tid for shopping i NYC!! Så mange folk skal du lete lenge etter tror jeg, Strømmen Storsenter på en lørdag kan ikke sammenlignes med NYC og jeg var der på en torsdag! Vi rakk faktisk bare gå inn i tre butikker på hele to timer. Det var helt sinnsykt mye folk, du dyttet bort i folk uansett hvor du gikk! Men da har jeg opplevd det også, og det er virkelig noe jeg ikke ville vært foruten. Og jeg fikk shoppet, ganske masse faktisk. Og jeg er veldig fornøyd!

 

Vi måtte være tilbake på møtestedet vårt, Stardust, kl. 18:15 for da var det middagstid. Vi ble vist ned for vi var så mange, og fikk derfor hele underetasjen for oss selv! Og det som var det morsomste var at det faktisk ikke var plass til alle, så vi måtte skvise oss sammen. Hahaha! Stardust er en resturant hvor de ansatte synger for oss isteden for å ha musikk i bakgrunnen. De var kjempeflinke! Jeg er helt imponert og det er flere av de tidligere ansatte som har klart å komme inn på Broadway! Det sier kanskje litt hvor høy standarden var der. De gikk med mikrofonen i den ene hånda og tallerkner i den andre. De hadde soloer, de sang duetter og det var flere ganger det var tre-fire stykker som sang samtidig. Veldig bra, altså!

 
 


Jeg har forresten kommet meg trygt frem til Florida og har det veldig bra! Todd, Stacy og Makayla er så snille og hyggelige. Makayla er hos pappaen hennes i helgen så akkurat nå er jeg enebarn ;-) ha en fin kveld!

Én kommentar

Britt Amundsen

17.08.2015 kl.13:14

Hei igjen 😃

Jeg så først nå at du hadde et innlegg til fra NY

Det er kjempebra at du skriver og forteller så mye - føles ikke som at avstanden er så stor.

Kos deg! ❤️

Skriv en ny kommentar

hits